Nieuws

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

WordPress 5.0 is binnenkort beschikbaar

28 september 2018

WordPress komt in 2018 met een grote update. Een nieuwe release genaamd: WordPress 5.0. Dit moet een ‘game changer’ worden. Op het eerste gezicht misschien niet zo spannend, want in een wereld vol code en techniek zijn continu veranderingen. Maar er verandert wel degelijk iets meer dan bij een ‘normale’update. Lees snel verder!

Vooral het CMS, dus de ‘achterkant’ van je site gaat er anders uitzien. En dat zorgt er ook voor dat je misschien opnieuw met de beheerders van je website om de tafel moet om te zorgen dat je je site zelf goed kan blijven beheren. De lancering van Gutenberg betekent dat je kennis moet maken met een hele nieuwe bewerkingservaring. Dit komt met name, omdat thema’s en plug-ins worden beïnvloed. In de nabije toekomst zullen er steeds meer Gutenberg-vriendelijke thema’s komen die de voordelen van de editor zullen gebruiken. Hetzelfde geldt voor je favoriete plug-ins. Die zullen te zijner tijd ook compatibel worden met de editor.

Wat kan PanArt voor jou betekenen?

Natuurlijk volgen wij het laatste nieuws op het gebied van deze WordPress update. Voor een WordPress website adviseren wij altijd gebruik te maken van ons onderhoudscontract. Uiteraard verzorgen wij de update naar WordPress 5.0 voor onze klanten met een onderhoudscontract. Uit voorzorg blokkeren we de automatisch upgrade van WordPress op jouw website. Hiermee voorkomen wij dat de nieuwe release van WordPress 5.0 direct functioneert.
Wij zijn voorzichtig met deze release en onze internetafdeling zal eerst alles uitgebreid testen of alle features compatible zijn en matchen met jouw website. Zo voorkomen we problemen met de geïnstalleerde plug-ins, thema’s, op maat gemaakte modules en natuurlijk alle content die niet aangepast mag worden.

Advies en meer informatie

Heb je nog geen onderhoudscontract voor je WordPress website?
Wij adviseren je graag over de mogelijkheden om de updates aan je WordPress website door ons te laten uitvoeren. Met een onderhoudscontract is je website altijd up-to-date, veiliger en wordt je website bij elke update uitgebreid gecontroleerd op werking. Neem gerust contact op met onze internetafdeling voor meer informatie of advies.

Er is nu een Bèta versie van Gutenberg beschikbaar, maar ons advies is: wacht nog even totdat WordPress 5.0 volledig stabiel is. Als je de Gutenberg-editor überhaupt niet wilt gebruiken, kan je de klassieke editor toch behouden door de officiële Classic Editor-plug-in te installeren.

Delen