Nieuws

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Dé designtrends van 2022

25 mei 2022

34963_header_afbeelding_4

We zitten alweer in het tweede kwartaal van 2022. Hoog tijd om de designtrends van dit jaar te bekijken.

Infographic
Het wordt steeds populairder, de infographic. Maar wat is het eigenlijk? Een infographic is een illustratie die op een speelse manier informatie communiceert. Tekst en beeld worden gecombineerd waardoor je in één oogopslag de belangrijkste highlights ziet. Hieronder zie je voorbeelden van infographics die wij voor klanten ontwikkelden.

QR-codes
Of de QR-code ouderwets is? Nee zeker niet. Dit handige trucje is helemaal terug van weggeweest. Je hebt geen aparte QR-code app meer nodig. Richt de camera van je telefoon op de QR-code en voilà; je wordt naar de website geleid. Gebruik de code bijvoorbeeld op posters of andere geprinte uitingen. Benieuwd hoe jij een QR-code kunt gebruiken? We leggen het je graag uit!

Responsive logo
We bezoeken onze favoriete websites steeds vaker op onze mobiele telefoons. Websites worden hier zelfs op aangepast. Maar soms vergeten we een belangrijk detail; het logo. Het telefoonscherm is veel kleiner dan een desktop, maar het logo schaalt niet altijd goed mee. Het responsive logo is de oplossing. Heb jij er al een? We helpen je hier graag bij!

2D, 3D of toch allebei
Ontwerpers kunnen hun geluk niet op. Want het is een trend om realistische 3D beelden te combineren met creatieve 2D illustraties. Best of both worlds! De social media posts die wij voor Stichting Kinderfeest ontwikkelen, zijn hier een goed voorbeeld van. Deze speelse trend kun je toepassen in alle visuele communicatie, online en offline.

Kleurenpallet van nu
Volgens Pantone, het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, zijn deze tinten blauw, groen, grijs en beige dé kleuren van 2022. De kleuren stralen rust, evenwicht en comfort uit. Benieuwd hoe je deze kleuren binnen de huisstijl kunt toepassen? Neem dan contact met ons op!

 

Is jouw organisatie toe aan een frisse look, nieuwe communicatiemiddelen of wil je weten hoe je deze trends kunt toepassen in de huidige huisstijl? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je verder.

Delen