Nieuws

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

PanArt werkt op volle sterkte

15 mei 2020

We zijn ons er zeer van bewust en prijzen ons gelukkig. Want tot nu toe zijn al onze collega’s, hun familie en vrienden gezond. Uiteraard doen we er bij PanArt alles aan om dat ook zo te houden. Die verantwoordelijkheid voelen en dragen we met z’n allen. Niet alleen op kantoor, maar ook privé!

Intelligente bezetting op kantoor

Sinds de aankondiging van de intelligente lockdown werken wij met een intelligente bezetting op kantoor. Een deel van de collega’s werkt wisselend vanuit huis of op kantoor. Prima oplossing want zo houden we binding en contact met elkaar en kunnen als het om werk gaat sneller schakelen. Bovendien is er genoeg ruimte op kantoor om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

 

PanArt corona-huisregels

Naast 1,5 meter afstand houden, spraken we met elkaar ook andere maatregelen af. Daar houden we ons strikt aan en we houden elkaar alert; als alles goed gaat, ligt het namelijk best op de loer om er wat laks mee te worden. Ter inspiratie hieronder een greep uit deze maatregelen.

  • We wassen onze handen vaak en grondig;
  • We gebruiken papieren handdoekjes en gooien deze in afvalbakken met voetbediening;
  • We niezen en hoesten in papieren doekjes (of de ellenboog), gooien deze doekjes in onze eigen prullenbak die we elke dag zelf legen (de gezamenlijk afvalbakken legen we als ze vol zijn met handschoenen aan);
  • Je haalt koffie en thee alleen voor jezelf en aan het eind van de dag zetten we onze eigen vaat zelf in de vaatwasser;
  • We wassen onze kleding na een dag op kantoor en het liefst zo heet mogelijk;
  • We houden twee meter afstand van elkaar;
  • Na elk overleg of vergadering reinigt iemand de tafel, toetsenbord, muis en stoelranden met alcohol;
  • We reinigen voordat we naar huis gaan onze eigen telefoon, toetsenbord, muis en bureau met doekjes met alcohol;
  • Bij klachten – hoe gering ook – van onszelf of een huisgenoot melden we dit direct en werken we thuis;
  • We zetten meerdere keren per dag de ramen of deuren open om de ruimtes goed te luchten.

 

Alerte medewerkers

Wij hebben gemerkt dat collega’s die een tijdje thuis gewerkt hebben – waar de hygiëneregels wat minder strikt zijn – bij terugkomst op kantoor echt even moesten wennen.

Gaan jouw medewerkers straks op kantoor weer aan de slag? Geef hieraan dan extra aandacht in je interne communicatie. De corona-whatsappgroep houdt ons wekelijks scherp en up-to-date. Net als onze eigen collega’s, als je per ongeluk een maatregel vergeet.

Denk ook aan posters en stickers op handige plekken op kantoor, het uitzetten van looproutes, plaatsen van veiligheidsschermen op bureaus tot aan een bewustwordingscampagne voor medewerkers én bezoekers.

Wij delen graag onze ervaringen, ideeën en tips. En nemen als full servicebureau natuurlijk al het denk- en regelwerk uit handen! Bel of mail ons en we gaan voor je aan de slag.

Delen