Ons Werk

Digitale veiligheid

Wist je dat 123456 het meest gebruikte wachtwoord was? Onveiliger kun je het bijna niet hebben. Hackers stelen makkelijk gevoelige data of gooien complete systemen plat. De schade die daaruit kan voorkomen is niet te overzien. Voor Erasmus Universiteit Rotterdam reden om nog meer aandacht aan cyber security te besteden.

Serieuze campagne met een glimlach
PanArt ontwikkelde een interne campagne om enerzijds studenten en medewerkers van Erasmus bewust maken waarom digitale veiligheid belangrijk is en anderzijds wat ze er zelf aan kunnen doen. We kozen bewust voor een positieve campagne. Dat werkt veel sterker dan wanneer Erasmus met het opgeheven vingertje de doelgroep iets oplegt.  Een mascotte die een glimlach op je gezicht brengt en toch de boodschap heel duidelijk overbrengt. We laten zien wat er allemaal fout kan gaan, maar ook wat je er zelf aan kunt doen.

Resultaat
Binnen de kortste keren herkende de doelgroep de mascotte en wist men waar het over ging. De doelgroep is zich door de campagne veel bewuster geworden van cyber security. Alleen al het wijzigen van het wachtwoord 123456 naar een veiliger wachtwoord was een succes.

Klant Erasmus Universiteit Rotterdam
Tags Animatie, Campagne, Drukwerk, Illustratie, Veiligheid
Delen