Ons Werk

Interactieve video

Opdracht

Volgens de Woningwet zijn woningcorporaties verplicht om sociale huurwoningen passend aan te bieden aan woningzoekenden. Onderdeel is dat een huurwoning financieel bij iemand moet passen, dit noemt men ‘passend toewijzen’. Maar wat houdt passend toewijzen nu precies in en wat betekent dit voor een woningzoekende of huurder?
De opdracht voor PanArt was duidelijk; maak een video waarin we op een duidelijke en effectieve manier communiceren met de doelgroep over het onderwerp passend toewijzen.

Resultaat

Een interactieve video was de oplossing voor HW Wonen omdat dit een perfecte middel is om een doelgroep doeltreffend te informeren over zijn/haar eigen situatie. De kijker maakt tijdens het kijken van de video een keuze door op een button in het scherm te klikken, passend bij zijn/haar situatie. Door op de button te klikken krijgt de kijker gespecificeerde informatie. Zo communiceer je alleen informatie die voor zijn/haar situatie van toepassing en belang is.

De interactieve video voor HW Wonen begint met een introductie waarin we uitleggen hoe passend toewijzen werkt, wat hier voor nodig is en hoe iemand zich kan registreren als woningzoekende. Vervolgens komt de kijker in het interactieve gedeelte van de video. Stap voor stap begeleidt de video je door alle vragen en weet jij na alle stappen hoe je aan een sociale huurwoning in de Hoeksche Waard komt.

Bekijk hier de interactieve video.

Klant HW Wonen
Tags Animatie, Illustratie, Marketing & Communicatie, Online
Delen