Ons Werk

Infographic ‘wat gebeurt er met het afval?’

Opdracht

Erasmus Universiteit Rotterdam stimuleert medewerkers en studenten om het afval op de campus te scheiden. Om de boodschap kracht bij te zetten, heeft de opdrachtgever aan PanArt gevraagd om een infographic te ontwikkelen waarin we laten zien wat er gebeurt met het afval nadat je het gescheiden hebt weggegooid en hoe dit bijdraagt aan een duurzame samenleving.

Het resultaat

Het resultaat is een prikkelende infographic die de kijker nieuwsgierig maakt naar de ‘reis’ die het afval aflegt nadat je het gescheiden hebt weggegooid. In de infographic laten we stap voor stap zien wat er met het afval gebeurt, tonen we relevante facts and figures en laten zien hoe het afval wordt verwerkt tot duurzame energie en terug wordt gegeven aan de stad Rotterdam.

We hebben bij PanArt een aansprekende infographic gemaakt voor de EUR passen bij hun afvalproces, verhaal en campagnestijl. In de infographic wordt het afvalproces concreet en begrijpelijk in beeld gebracht. De EUR komt herkenbaar in beeld door de gebouwen als skyline te tonen en de weg die door de plaat loopt verteld de weg die het afval aflegt. Zo ziet de lezer goed wat er gebeurt met zijn afval en begrijpt hierdoor beter waarom het belangrijk is om afval goed te scheiden. Ook wordt de verwerking en ophaaldienst door Sues getoond, een belangrijke speler in het afvalproces van de EUR. Met een aansprekende titel en subtitel weten we zeker dat alle betrokkenen zijn afval vanaf nu goed gaat scheiden. ‘Bin it right. Reduce, reuse, recycle.’

Klant Erasmus Universiteit Rotterdam
Tags Illustratie, Infographic
Delen