fbpx

Ons werk

Campagne veiligheid

 

Opdracht
BUKO start met een interne veiligheidscampagne en daar hoort een virtuele medewerker bij. BUKO heeft zelf gekozen voor de naam: Vera. Vera staat voor: ‘Veiligheid eerst resultaat achteraf’ en Vera moet ook het gezicht worden van deze nieuwe veiligheidscampagne. Vera is een vrouw van rond de 30 jaar, half blond haar en staat haar mannetje in de toch wel wat meer mannenwereld van BUKO. Aan ons de vraag om deze mascotte te illustreren. BUKO leverde zelf een idee aan met het gezicht van Vera. Als uitgangspunt gaven zij mee dat Vera’s look in pop art/comic style moest worden ontworpen. Zij is straks in elke vestiging te zien; zowel online als offline.

Ons werk
Vanuit dit startpunt zijn wij begonnen met het maken van schetsen.  Het uitgangspunt van Vera’s look, is de aangeleverde afbeelding. Zij krijgt halflang blond haar en is ongeveer 30 jaar. Na een akkoord op de schetsen zijn wij in onze studio begonnen met het digitaliseren van BUKO’s virtuele medewerker Vera.

Resultaat
Vera is echt tot leven gekomen! We hebben Vera niet alleen een gezicht gegeven, maar we hebben haar lichaam en outfit in z’n totaliteit geïllustreerd. Natuurlijk draagt Vera ook veiligheidskleren, dat hoort bij deze veiligheidscampagne. Vera is inmiddels officieel geïntroduceerd en terug te zien in diverse online en offline middelen. Zoals een interne uitnodiging, een pasfoto, online banners en een afvalcampagne waarbij Vera ook als virtuele medewerker te zien is.

KlantBUKO
Tags Campagne, Concept, Illustratie, Online, Ontwerp

Share