fbpx

Ons werk

Campagne Afvalscheiding

 

Opdracht
In Maassluis kun je mooi en fijn wonen. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, werken we elke dag aan een schone en duurzame stad. In Maassluis wil men in 2020 de landelijke doelstelling nastreven om 75% van het afval te scheiden. Aan PanArt de opdracht een opvallende en herkenbare campagne te ontwikkelen.

Ons werk
Om ervoor te zorgen dat we met de campagne de juiste snaar raken en om de campagne herkenbaarheid te geven, ontwikkelden we een sterk concept met een campagne-titel, slogan en herkenbaar uiterlijk: Haal meer uit afval. Daarnaast ontwikkelden we in samenwerking met de gemeente Maassluis een pilot project om GFT-afval te gaan scheiden in een aantal hoogbouwflats in Maassluis.

Resultaat
We ontwikkelden een campagne website, diverse online en offline middelen en zorgden ervoor dat de herkenbare afval-octopus in heel Maassluis werd gezien door alle afvalparken te bestickeren. We hebben het pilot project uitgerold, brieven aan bewoners in Maassluis gestuurd en na de pilot persoonlijke huis-aan-huis enquêtes afgenomen om het resultaat in kaart te brengen.

Het afval scheiden is succesvol in Maassluis geïntroduceerd en heeft tot op heden nog effect.

KlantGemeente Maasluis
Tags Afvalcampagne, Communicatie, Drukwerk, Huisstijl, Illustratie, Online, Ontwerp

Share