fbpx

Ons werk

Campagne afvalscheiding

 

Opdracht
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de inzameling van het huishoudelijk afval. Daarmee zijn ze ook belangrijk om de doelstelling te halen van 100 kilogram restafval per huishouden in het jaar 2020. Gemeente Albrandswaard vroeg PanArt te helpen bij het opzetten van een campagne om inwoners, maar ook medewerkers te stimuleren om beter afval te scheiden?

Ons werk
PanArt schreef een communicatieplan, waarmee we hard aan de slag zijn gegaan om deze doelstelling te halen. Van onderzoek en inventarisatie tot het bedenken van een campagnenaam en -thema en het ontwerpen van de stijl. Van het opstellen van een media- en middelenmix tot een gedetailleerde planning, productie en overleggen met het kernteam van de gemeente.

Resultaat
PanArt ontwikkelde de doeltreffende campagne: ‘Beter scheiden, minder afval’. Hiermee maken we inwoners en medewerkers bewust van afval scheiden en stimuleren we hen beter te scheiden. We adviseerden de gemeente over de juiste toon, tekstgebruik en middeleninzet. We ontwierpen een positieve, vriendelijke en herkenbare campagnestijl. De campagne is in 2017 gelanceerd en nog steeds actief met als resultaat… beter afval scheiden: www.afvalscheiden-albrandswaard.nl.

KlantGemeente Albrandswaard
Tags Afvalcampagne, Belettering, Communicatie, Concept, Drukwerk, Fotografie, Huisstijl, Illustratie, Logo, Marketing, Online, Ontwerp, Social media, Tekst

Share