Ons Werk

Afvalcampagne zichtbaar op Furieade

Opdracht
Van 3 tot en met 7 oktober 2018 vindt het stadsfeest Furieade plaats in Maassluis. Het stadsfeest wordt zeer goed bezocht door inwoners van Maassluis en omstreken. Dit is dé plek om onze afvalcommunicatiecampagne onder de aandacht te brengen bij een grote groep mensen.

Ons werk
Om de bewoners van gemeente Maassluis bewust te maken van het belang van afvalscheiding is er een marktkraam ingericht. In deze kraam konden de bezoekers zien welke producten horen bij de diverse afvalstromen. Daarnaast werden de bewoners ook aan het werk gezet. Bijvoorbeeld met een afvalwerpspel: gooi het afval in de juiste afvalcontainer! Voor de winnaar lag er een mooie prijs klaar. Om ook de kinderen bewust te maken was er een afvalbingo georganiseerd. Met een bingokaart, afvalzakje en marker zijn zij de Furieade afgegaan op zoek naar de gevraagde afvalproducten die waren afgebeeld op de bingokaart. PanArt heeft de gehele inrichting van deze kraam verzorgt.

Resultaat
De kraam had veel bekijks tijdens de Furieade. Er zijn goede gesprekken gevoerd met de bewoners en veel van hen zijn enthousiast gemaakt voor het scheiden van afval. Het afvalscheidingsspel was een groot succes! Iedereen was fanatiek en het spel trok veel bekijks. Ook is er tijdens de Furieade veel afval opgeruimd en op de juiste manier gescheiden dankzij de kinderen die aan de Afvalbingo hebben meegedaan.

Klant Gemeente Maassluis
Tags Campagne, Drukwerk, Illustratie, Marketing & Communicatie
Delen